Momentan rezervarile pe site nu functioneaza! Va rugam sa efectuati rezervari, doar telefonic la numerele: +40.359.101.039 sau +40.724.231.468. Va multumim.

Astoria Grand Hotel
Servicii hoteliere de lux
Dorința noastră este aceea de a veni în întâmpinarea cerințelor fiecărui client. Nu este simplu, dar am făcut o prioritate din a ne vedea musafirii revenind cu plăcere în hotelul nostru.
Mirela Miclău - General Manager
Astoria Grand Hotel
Video Tour
Tur video al locației
Fostul Palat Sztarill, astăzi Hotel Astoria este o emblemă arhitecturală din centrul orașului, situat pe strada Teatrului nr.1
Istoria noastră
Istoria avansează, arta rămâne neclintită
Alături de poezia arhitecturii, Hotelul Astoria a fost restaurat adaugându-i-se și elemente de noutate, combinând clasicul cu modernul.
+
Arhitectura
Hotelul Astoria Oradea a fost construit între anii 1902-1906 de către arhitectul Ferenc Sztarill, într-un stil arhitectural eclectic cu adânci urme de secession.
+
Localizare
Cele mai importante puncte de interes se află în centrul orașului, acolo unde găsim și Teatrul “Regina Maria”, un reper cultural și arhitectural. Oradea oferă tuturor doritorilor locuri unde își pot petrece timpul liber: baruri trendy, restaurante, iar la o distanță de numai câțiva kilometri se află stațiunile cu apă termală: Băile Felix și 1 Mai.
+
Povestea din spatele clădirii
In 1902 arhitectul Ferenc Sztarill a început construcția Palatului Sztarill la intersecția străzilor Pieței cu strada Teatrului. La vremea aceea Sztarill era recunoscut ca fiind unul dintre cei mai prolifici arhitecți ai vremii, fiind constructorul clădirilor “Vulturul Negru”, Casei Adorjan și al altor proiecte în stil eclectic din Oradea. Primul etaj al clădirii a fost inițial destinat locuințelor, iar la parter se afla Cafeneaua EMKE, un loc al discuțiilor aprinse despre literatură, politică și dragoste. Este locul în care poetul maghiar Ady Endre și-a întâlnit iubirea, pe Adel Brull, cea care avea să-i fie muză, inspirând multe versuri înflăcărate. In 1930 Palatul Sztarill devine Hotel Astoria, hotel care a funcționat numai pentru câțiva ani, până la începerea celui de-al doilea război mondial, reluându-și activitatea mulți ani mai târziu, în 1975.
+
Renovare completă
Alături de poezia arhitecturii, Hotelul Astoria a fost restaurat adăugându-i-se și elemente de noutate, combinând clasicul cu modernul.

Login Form
Register Form